Wednesday 29 July 2015

Rahsia Memikat Perut Suami....Erkkkk

Nazila Osman 21:36
Assalamualaikum hai u a'lls....!!
Alhamdulillah Allah SWT masih bagi kesempatan untuk "menerjah pintu taubat"dan menambahkan "saham2"kita "sana"....Haihhh poyo! Status ala2 ustazah beb....!!Hahaha....! Halooo untuk bagi tau orang tentang kebaikan tak perlu title USTAZAH hokey....kalau dapat title ustazah baru nak cakap pasal kebaikan alamat makin banyak la "setan2"kat dunia nie kannnn....hahaha! Ingat ye....yang kita ambil adalah nasihat....bukan PERSONALITI....semua orang boleh bagi nasihat....sebab manusia adalah khalifah kannnn...

Uittt udah....udah!! Teruskan dengan entri Jemah oii...!Hahaha!! Ok kali nie Jemah nak share ngan korang pasal resepi mudah untuk memikat suami....MEMIKAT SUAMI je tau...!Kikiki baru semalam Jemah buat....memang marvelous! Superb...!! Sedap sampai menjilat mangkuk! Hahaha
Puding Cocktail Kastard Bersusu ermmm.....Puding Kastard Cocktail Berkuah...ahhhh ape2 je la kann....hahaha! 


Bahan2 Untuk Kastard

2 cawan tepung kastard(Jemah guna brand Bird's)
5 cawan air(cawan yang sama)
Susu pekat sikit(2/3 sudu agak2 rasa)
Gula(kalau letak banyak susu tak yah letak pun tak pe)
Garam sikittttt je(hujung sudu)

Cara2 Nyer
Masukkan tepung kastard,susu pekat,gula,garam dalam periuk yang agak besar,tuang air sikit2 sambil kacau....
Kacau sebab takut bergentel...kacau dan kacau sampai tepung dah tak nampak(jadi air tepung hahaha)
Bila tepung dah larut....masak atas api yang perlahan(Jemah guna api sedang2 je...malas nak tunggu...!Erkkk)
Terus kacau ye....takut nanti bergentel pulak... masak sampai adunan jadi pekat/likat sampai susah nak kacau lagi,nampak berkilat,dan ada bunyi "bubb...bubb..."

PS:Pada Jemah 2cawan tepung dan 5cawan air tu agak keras/kental tepung dia...Jemah suka yang lembut.....air 7/8cawan pun ok....

Dah masak.....masukkan dalam bekas yang comel dan biarkan kat luar sampai sejuk sikit
Jemah guna bekas besar je....sebab agak keras so jemah potong je kastard tu hahaha! 
Dah sejuk masukkan dalam fridge.....

Bahan Untuk Cocktail
1 tin susu cair
1 tin cocktail(Brand Hosen best sebab ada macam2 buah)
Nata de coco(asingkan air,nata je guna ye)
(nak letak fresh fruit pun sodap anggur,strawberry,kiwi ke ape2 je la buah yang tak berair sangat)
Gula sikit(option bagi nak lebih manis kalau Jemah tak perlu pun)sebab dah manis letak sekali air cocktail tadi
 
Cara2 Nyer
Masukkan susu,cocktail(sekali air cocktail tu)ke dalam periuk,masukkan nata de coco,gula(kalau nak tambah),dan fresh fruit(kalau nak tambah)
Letak atas api sekejap....tak perlu mendidih pun sebenar nyer....janji gula(kalau letak)tu larut
dah siap masukkan kedalam fridge(Jemah tunggu esok baru makan)

Cara Makan(pun hado)
Amik kastard yang mula2 kite buat tu,masuk dalam mangkuk(kalau kastard tu dalam bekas kecik lggggg cantik)tuang je cocktail tadi....kalau bekas besar,kastard tu keras boleh la potong kalau korang buat agak lembut(7/8 cawan air)colek je guna sudu kan ke senang kikiki
Sebab kastard Jemah agak keras ari tu....jemah biar je terendam dalam cocktail tu semalaman....hahaha! Esok nyer Jemah makan tak de la rasa keras sgt....

Tadaaaaa.....!!Siap....!! Hahaha....senang kannn,walaupun senang...tapi tetap yummylicious tau...!Cuba la...! Jangan pikat orang lain.....TAPI PIKAT SUAMI ANDA....hahaha!

Sampai sini dulu entri Jemah kali nie.....kite jumpe dilain entri,dilain masa InsyaAllah.....daaaaa!! 

Yang baik dari Allah,yang buruk dah tentu dari kekhilafan Jemah sendiri
12.38pm

 


No comments:

Post a Comment